Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021

Το καλάθι είναι άδειο

Το ταξίδι ενός απλού λουλουδιού στο σαλόνι μας

Το ταξίδι ενός απλού λουλουδιού από εκεί που καλλιεργείται στο σαλόνι μας. Στην πραγματικότητα, μια παγκόσμια ιστορία 100 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Τα λουλούδια αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο. Το κλίμα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, κάνοντας χώρες όπως η Κένυα, η Κολούμπια, το Εκουαδόρ και το Ισραήλ μεγάλους παίκτες στην παραγωγή λουλουδιών.

Κάθε χώρα ειδικεύεται στα λουλούδια που ταιριάζουν καλύτερα στο κλίμα τους. Για παράδειγμα, η Κολούμπια μεγαλώνει μια γκάμα από γαρίφαλα και τριαντάφυλλα, το Εκουαδόρ για τα ωραία μεγάλα τριαντάφυλλα, το Ισραήλ για την γυψοφίλη και η Κένυα για τριαντάφυλλα με μικρότερο κεφάλι (αυτά που συνήθως βρίσκεται στις λαϊκές αγορές η στα σουπερμάρκετ).

Η Ολλανδία είναι το επίκεντρο λουλουδιών του κόσμου. Με πάνω από 10.000 καλλιεργητές και ένα σύστημα δημοπρασίας εμπορικών συναλλαγών μνημειώδους κλίμακας. Τα λουλούδια και τα φυτά από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν στην Ολλανδία για πώληση, συσκευασία και αποστολή.

Με χρηματοδότηση από την ολλανδική κυβέρνηση και επενδύσεις στην πιο εξελιγμένη τεχνολογία ανάπτυξης, η Ολλανδία δημιούργησε ένα σύστημα συναλλαγών που είναι ασύγκριτο. Αυτό τους επέτρεψε να δημιουργήσουν ένα σταθερό περιβάλλον και κλίμα για όλο το χρόνο για να δημιουργήσουν το τέλειο λουλούδι.

FloraHolland
Επιστρέφοντας στο ολλανδικό σύστημα συναλλαγών που αναφέραμε νωρίτερα, η FloraHolland είναι εκεί όπου οι περισσότεροι χονδρέμποροι φέρνουν τα λουλούδια τους. Οι καλλιεργητές σε όλο τον κόσμο μπορούν να πουλήσουν μέσω αυτού του συστήματος δημοπρασιών, ενισχύοντας την ασφάλεια για αυτούς με εγγυημένες πωλήσεις. Εκατομμύρια άνθη περνούν από τη FloraHolland κάθε μέρα και πωλούνται από ολλανδούς ειδικούς εξαγωγής.

 

Ελπίζουμε ότι αυτό θα σας δώσει μια μικρή εικόνα για το πραγματικό ταξίδι ενός λουλουδιού. Δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζετε ...

 

Σας καλωσορίζουμε σε μια καινούργια προσπάθεια που έχει στόχο την ενημέρωση για τα λουλούδια - φυτά. Είστε έτοιμοι για μια μοναδική εμπειρία να γνωριστείτε με τον υπέροχο κόσμο των λουλουδιών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας. Μην χάσετε καμία είδηση ή ιστορίες.

Δεν κάνουμε spam!