Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Το καλάθι είναι άδειο

Δημιουργήστε ενέργεια πάνω από την καλλιέργεια

Χρησιμοποιώντας το ηλιακό φως για να παράγετε ενέργεια χωρίς να γεμίσετε το θερμοκήπιο με ηλιακούς συλλέκτες. Με αυτή την ιδέα, ο Lucas de Groot κέρδισε πρόσφατα το πρώτο βραβείο στην πρόκληση Cleantech.

"Στη συμφωνία για την ενέργεια, η ολλανδική κυβέρνηση απαιτεί επίσης από τα θερμοκήπια για τη μείωση της ενεργειακής ζήτησης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση λιγότερης ενέργειας ή με την παραγωγή ενέργειας. Οι γνωστές λύσεις για την παραγωγή ενέργειας, όπως οι ανεμογεννήτριες και οι ηλιακές εγκαταστάσεις, δεν είναι ιδανικές για αυτόν τον τομέα. Οι ανεμόμυλοι παρέχουν σκιά σταγόνας και δεν μπορείτε να τοποθετήσετε ηλιακούς συλλέκτες πάνω από το θερμοκήπιο ", λέει ο Lucas.

Δημιουργήστε ενέργεια πάνω από την καλλιέργεια

Ένας ηλιακός συγκεντρωτής πρέπει να προσφέρει μια λύση. "Ο καλλιεργητής κρέμεται στους συγκεντρωτές ακριβώς κάτω από τη στέγη. Το εισερχόμενο φως είναι «χωρισμένο»: το ενεργό φως μετατρέπεται σε ηλεκτρική και θερμική ενέργεια μέσω ενός μικρού ηλιακού πίνακα, ενώ το διάχυτο φως τροφοδοτεί την καλλιέργεια. Ο καλλιεργητής μπορεί να χρησιμοποιήσει την ενέργεια που παράγεται ή να την παραδώσει πίσω στο δίκτυο. "

Από το σχέδιο στο προϊόν

Ο Lucas πραγματοποίησε την αποφοίτησή του στο Lectorate για την αειφόρο ενέργεια του Hogeschool Arnhem και Nijmegen. "Υπήρχαν σχέδια για την ανάπτυξη ενός ηλιακού συγκεντρωτή για την κηπουρική του θερμοκηπίου και είχα εκπαιδευτεί ως σχεδιαστής βιομηχανικών προϊόντων, έτσι άρχισα να μετατρέπω αυτή την ιδέα σε πραγματικό προϊόν. Για παράδειγμα, σκέφτηκα για την εφαρμογή, το κόστος παραγωγής και το χρόνο αποπληρωμής. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, αυτή η περίοδος αποπληρωμής είναι δώδεκα χρόνια. "

Μελλοντικά σχέδια

Κερδίζοντας τη μάχη ο Lucas κέρδισε 3.000 €. Το πρώτο βήμα θα ήταν τότε μια δοκιμαστική εγκατάσταση με την οποία μπορώ να ελέγξω αν οι υπολογισμοί μου είναι σωστοί. "

Η μάχη Cleantech προέρχεται από τις προκλήσεις Cleantech του Κέντρου Cleantech. Οι εταιρείες μπορούν να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους στον τομέα της βιώσιμης τεχνολογίας στο Κέντρο Cleantech. Οι προκλήσεις αυτές αναπτύσσονται σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα στα ανατολικά των Κάτω Χωρών. Οι φοιτητές καταλήγουν σε πιθανές λύσεις, οι οποίες πρέπει να είναι προσιτές στην πράξη. Στην ετήσια μάχη Cleantech, οι καλύτερες ιδέες ανταγωνίζονται για το κύριο βραβείο. Αλλά οι προκλήσεις και η μάχη κάνουν περισσότερα. Έβαλαν επίσης τους μαθητές στο χάρτη: οι τρεις προηγούμενοι νικητές της μάχης Cleantech ξεκίνησαν τη δική τους επιχείρηση.

 

Σας καλωσορίζουμε σε μια καινούργια προσπάθεια που έχει στόχο την ενημέρωση για τα λουλούδια - φυτά. Είστε έτοιμοι για μια μοναδική εμπειρία να γνωριστείτε με τον υπέροχο κόσμο των λουλουδιών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας. Μην χάσετε καμία είδηση ή ιστορίες.

Δεν κάνουμε spam!