Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021

Το καλάθι είναι άδειο

Τα 10 πιο όμορφα λουλούδια στον κόσμο

Ποιο είναι το πιο όμορφο λουλούδι στον κόσμο; Μια ερώτηση η οποία μπορεί να ακούγεται πολύ δύσκολη. Το κάθε λουλούδι στον κόσμο έχει ξεχωριστή ομορφιά, επειδή υπάρχουν πολλά είδη λουλουδιών, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζεται ότι κάποια λουλούδια έχουν μια σειρά από μοναδικά χαρακτηριστικά για να ξεπεράσουν τα υπόλοιπα.

Εδώ η λίστα με τα 10 πιο όμορφα λουλούδια στον κόσμο 

  1. Άνθος Κερασιάς

Δεν χρειάζεται πραγματικά μια εξήγηση για αυτό το όμορφο λουλούδι. Αναρωτιέστε γιατί αυτό το λουλούδι είναι τόσο ξεχωριστό; Τα λουλούδια των κερασιών συμβολίζουν την άφιξη της άνοιξης και την εποχή των ανθημάτων των λουλουδιών. Τα λουλούδια των κερασιών έχουν μεγάλη σημασία στην ιαπωνική κουλτούρα, και για τους Ιάπωνες η ανθοφορία των ανθών της κερασιάς αποτελεί μια νέα αρχή και την ομορφιά της ζωής.

  2. Πουλί του Παραδείσου

Είναι σίγουρα ένα από τα πιο ιδιαίτερα και τροπικά λουλούδια σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, το πουλί του παραδείσου είναι ένα εξωτικό λουλούδι από τη Νότια Αφρική. Αυτό το ασυνήθιστα όμορφο λουλούδι συμβολίζει τον ίδιο τον παράδεισο. Γενικά αυτό το λουλούδι μοιάζει με ένα ιπτάμενο πουλί, και φημίζεται για την μακροζωία του σε αντίθεση με άλλα λουλούδια, όταν το τοποθετούμε σε ένα βάζο στο σπίτι ή το γραφείο. 

  3. Ματωμένη Καρδιά 

Γνωρίζετε ότι αυτό το υπέροχο λουλούδι που έχει σχήμα καρδιάς αντιπροσωπεύει την αγάπη. Τα άνθη τις μοιάζουν πραγματικά με  ματωμένη καρδιά όπως υποδηλώνει και το όνομά του λουλουδιού.Γνωρίζετε ότι αυτό το υπέροχο λουλούδι που έχει σχήμα καρδιάς αντιπροσωπεύει την αγάπη. Τα άνθη τις μοιάζουν πραγματικά με  ματωμένη καρδιά όπως υποδηλώνει και το όνομά του λουλουδιού.Γνωρίζετε ότι αυτό το υπέροχο λουλούδι που έχει σχήμα καρδιάς αντιπροσωπεύει την αγάπη. Τα άνθη τις μοιάζουν πραγματικά με ματωμένη καρδιά όπως υποδηλώνει και το όνομά του λουλουδιού.

  4. Ντάλια

Η Ντάλια ήταν πάντα η καλύτερη επιλογή λουλουδιού για όλους, και ένα ιδιαίτερα δημοφιλές λουλούδι για νυφικές ανθοδέσμες γάμου, λόγο της ιδιαίτερης ομορφιάς, μεγέθους και χρώματος.  Η Ντάλια έχει και ένα πλεονέκτημα στο χρώμα του, υπάρχει σε όλα τα χρώματα εκτός του μπλε. Τα εκπληκτικά πολύχρωμα λουλούδια ανθίζουν στα μέσα καλοκαιριού και μέχρι την αρχή του χειμώνα. 

  5. Νούφαρα

Πιθανώς η βασίλισσα όλων των υδρόβιων λουλουδιών στον κόσμο. Προς έκπληξή σας, υπάρχουν 70 διαφορετικοί τύποι νούφαρα στον κόσμο. Αναπτύσσονται μόνο σε ακανόνιστα, ρηχά οικοσυστήματα γλυκού νερού όπως οι λίμνες. Τα νούφαρα βοηθούν επίσης στην προστασία του οικοσυστήματος εξισορροπώντας τη θερμοκρασία του νερού και παρέχοντας εξαιρετικό βιότοπο για τα ψάρια. Εκτός από τα ευχάριστα λουλούδια, τα μεγάλα φύλλα που επιπλέουν πάνω από την επιφάνεια του νερού είναι ένα άλλο αξιοσημείωτο πράγμα για τα νούφαρα. Κάθε λουλούδι ανοίγει το πρωί και κλείνει το βράδυ. Τα νούφαρα έρχονται σε διάφορα χρώματα, όπως ροζ, λευκό, κίτρινο, πορτοκαλί, μοβ και μπλε.

  6. Γκαζάνια 

Η Γκαζάνια έχει υπέροχα και έντονα χρωματιστά λουλούδια, επίσης έχει ελκυστικά μακρά ασημένια-πράσινα φύλλα. Είναι επίσης γνωστό ως λουλούδι του θησαυρού, με προέλευση από την Νότια Αφρική.Η Γκαζάνια αναπτύσσεται καλά σε τοποθεσίες όπου έχουν πλήρη ηλιοφάνεια. Τα έντονα λουλούδια αρχίζουν να εμφανίζονται στα μέσα του καλοκαιριού και συνεχίζονται μέχρι την αρχή του φθινοπώρου. Οι Γκαζάνιες ανοίγουν σε έντονες αποχρώσεις του πορτοκαλί, του κίτρινου, του κόκκινου, του ροζ και του λευκού. Η Γκαζάνια είναι από τα εντυπωσιακότερα φυτά για κήπους ή μπαλκόνια.

  7. Λωτός 

Ποια θα ήταν η αντίδρασή σας εάν βλέπατε την μοναδική ομορφιά ενός λωτού σε μια σκοτεινή λίμνη; Φυσικά κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό που σίγουρα δεν βλέπεται καθημερινά και κανείς δεν θα μπορούσε να αγνοήσει την ομορφιά του. Είναι ένα ιερό λουλούδι για τους Βουδιστές και συμβολίζει την αγνότητα, την αρμονία, τη θεότητα και τη χάρη. Ο Λωτός είναι ένα από τα όμορφα υδρόβια λουλούδια και δεν μπορεί να επιβιώσει στο κρύο κλίμα. Αυτό το ευαίσθητο στο φως λουλούδι ανοίγει το πρωί και κλείνει το βράδυ. Εκτός από την ομορφιά τους, οι Λωτοί είναι επίσης γνωστοί για το ευχάριστο άρωμά τους.

  8. Τουλίπες

Υπάρχουν περισσότερες από 3000 ποικιλίες τουλίπες από 150 διαφορετικά είδη στον κόσμο. Αυτή η διαφορετικότητα το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή και καλλιεργημένα λουλούδια στον κόσμο. Αυτό το εκθαμβωτικό λουλούδι έρχεται σε όλες τις αποχρώσεις των χρωμάτων εκτός από το καθαρό μπλε. Κανονικά, κάθε στέλεχος μιας τουλίπας έχει μόνο ένα λουλούδι. Αλλά ορισμένα είδη τουλίπας έχουν περισσότερα από ένα λουλούδια σε ένα ενιαίο στέλεχος. 

  9. Ορχιδέα

Με περισσότερα από 25.000 γνωστά είδη, οι ορχιδέες είναι μία από τις μεγαλύτερες οικογένειες ανθοφόρων φυτών στον κόσμο. Μπορείτε να δείτε αυτό το όμορφο φυτό σχεδόν παντού στη γη. Αλλά αυτό που κάνει τις ορχιδέες τόσο ξεχωριστές είναι ότι κάθε είδος ορχιδέας είναι μοναδικό. Εκτός από αυτά τα γεγονότα, τα πιο χαρακτηριστικά των Ορχιδέων είναι τα μοναδικά τους καταστατικά και τα ζωντανά χρώματα. Δεν είναι τυχαίο που οι Ορχιδέες είναι από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου, κατάλληλα για το σπίτι ή το γραφείο.

  10. Τριαντάφυλλο 

Πιθανώς το πιο όμορφο λουλούδι στον κόσμο. Τα τριαντάφυλλα συμβολίζουν επίσης την αγάπη, την τιμή, την πίστη, την ομορφιά και το πάθος. Η ομορφιά είναι ο κύριος παράγοντας που κάνει τα τριαντάφυλλα τόσο δημοφιλή στους λάτρεις των λουλουδιών. Υπάρχουν 100 και διαφορετικά είδη τριαντάφυλλων στον κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι κάθε είδος του τριαντάφυλλου έχει τη δική του μοναδική ομορφιά. Ανεξάρτητα από το χρώμα τους, τα τριαντάφυλλα φαίνεται να είναι τόσο ελκυστικά για εμάς γιατί συμβολίζουν την αληθινή αγάπη.

Σας καλωσορίζουμε σε μια καινούργια προσπάθεια που έχει στόχο την ενημέρωση για τα λουλούδια - φυτά. Είστε έτοιμοι για μια μοναδική εμπειρία να γνωριστείτε με τον υπέροχο κόσμο των λουλουδιών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας. Μην χάσετε καμία είδηση ή ιστορίες.

Δεν κάνουμε spam!