Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021

Το καλάθι είναι άδειο

Ημέρα της Μητέρας Λουλούδια και οι έννοιες τους

Προσφέροντας ένα δώρο λουλουδιών την Ημέρα της Μητέρας. Κάθε λουλούδι έχει διαφορετικό νόημα, αυτό θα σας βοηθήσει να διαλέξετε το φετινό σας μπουκέτο με αφορμή την γιορτή της μητέρας, να είναι τόσο ξεχωριστό και μοναδικό ... όσο η μαμά σας.

Με τα χνουδωτά και φρυγμένα πέταλά τους, το λεπτό άρωμα και τα μακρά, απλά φύλλα, τα γαρίφαλα είναι το λουλούδι που πάντα μπαίνει πίσω από τα μεγαλύτερα άνθη. Στην πραγματικότητα, τα γαρίφαλα έγιναν για πρώτη φορά μέρος της παράδοσης της Ημέρας της Μητέρας από τον ιδρυτή της Ημέρας της Μητέρας, Άννα Τζάρβις. Το 1907, κατά την πρώτη μνημόσυνο της Ημέρας της Μητέρας, ο Τζάρβις διένειμε τα αγαπημένα λουλούδια της μητέρας του, τα λευκά γαρίφαλα. Και ενώ χρειάστηκαν ακόμη επτά χρόνια για να θεωρηθεί επίσημη από τον Πρόεδρο Woodrow Wilson την Ημέρα της Μητέρας, τα γαρύφαλλα ήταν μια δημοφιλής επιλογή για τις μητέρες από τότε.

Επίσης, σύμφωνα με το χριστιανικό μύθο, τα ροζ γαρίφαλα πιστεύεται ότι έχουν πρώτα αναπτυχθεί από το έδαφος όπου η Παναγία ρίχνει δάκρυα πάνω από το θάνατο του Ιησού. Και γι 'αυτό το λόγο πολλοί πιστεύουν ότι τα γαρύφαλλα είναι σύμβολο της αιώνιας αγάπης της Μητέρας.

Ο Σαίξπηρ έγραψε κάποτε; "ένα τριαντάφυλλο με οποιοδήποτε άλλο όνομα θα μυρίζει σαν γλυκό." Και ποιος δεν θα συμφωνούσε; δεν υπάρχουν πολλά λουλούδια τόσο βαθιά βουημένα στην παράδοση, το μύθο και το θρύλο από τα τριαντάφυλλα. Παραδοσιακά δίνεται ως λουλούδι την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τα πιο πρόσφατα χρόνια, τα τριαντάφυλλα εχούν γίνει μια πολύ δημοφιλής επιλογή για μπουκέτα την Ημέρα της Μητέρας. Ίσως επειδή θεωρούνται ένα ιδιαίτερο λουλούδι γιορτής, και ίσως επειδή είναι τόσο κομψό, αρωματικό και πολυτελές.

Σε κάθε περίπτωση, ιστορικά τα τριαντάφυλλα συνδέονται συμβολικά με τη μητρότητα. Ξεκινώντας από την αρχαία Ελλάδα, όταν τα τριαντάφυλλα θεωρούνταν ιερά στη θεά Ίση (ιδανική μητέρα) και την Αφροδίτη (η θεά της αγάπης και της ομορφιάς). Αργότερα, κατά τον Μεσαίωνα, το τριαντάφυλλο θεωρήθηκε ως η βασίλισσα των λουλουδιών και το σύμβολο της Παναγίας. Ο Πάπας Λέων VIII δημιούργησε ακόμη το Τάγμα του Χρυσού Τριαντάφυλλου ως μέσο τιμής των ενάρετων γυναικών. Η ομορφιά του τριαντάφυλλου είναι διαθέσιμη σε μια σειρά ζωντανών χρωμάτων, που μπορεί να συμβολίζει τόσα πράγματα - από το πάθος μέχρι την ευτυχία και ακόμη και τη φιλία.

Ένα όμορφο μπουκέτο είναι ένα διαχρονικό δώρο που θα συνεχίζει να φέρει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της. Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη προσπάθεια για την επιλογή των λουλουδιών. Κάθε λουλούδι έχει τις δικές του ιδιαίτερες έννοιες και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα λουλούδια που δίνουμε στις μητέρες μας να εκφράζουν την αγάπη και την εκτίμηση μας.

 

Σας καλωσορίζουμε σε μια καινούργια προσπάθεια που έχει στόχο την ενημέρωση για τα λουλούδια - φυτά. Είστε έτοιμοι για μια μοναδική εμπειρία να γνωριστείτε με τον υπέροχο κόσμο των λουλουδιών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας. Μην χάσετε καμία είδηση ή ιστορίες.

Δεν κάνουμε spam!