Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021

Το καλάθι είναι άδειο

Κατάλογος Λουλουδιών - Ονόματα | Τριαντάφυλλα

Τριαντάφυλλα λουλούδι; 'ενα από τα πιο γνωστά λουλούδια στον κόσμο είναι το τριαντάφυλλο. Το τριαντάφυλλο είναι το λουλούδι του πάθους, είναι ένα δώρο αγάπης που προσφέρετε στο πρόσωπο που αγαπάτε για να εκφράζεται τα αληθινά σας συναισθήματα.

Ωστόσο, το τριαντάφυλλο χρησιμοποιείται για πολλά άλλα πράγματα και δεν αφορά μόνο όσους είναι ερωτευμένοι. Τα τριαντάφυλλα χρησιμοποιούνται στην παρασκευή αρωμάτων που χρησιμοποιούνται σε σαπούνια, κολωνία και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ονειρευτεί κάποιος.

Το τριαντάφυλλο χαρακτηρίζεται από την έντονη ομορφιά και από τον συμβολισμό του. Το μαύρο τριαντάφυλλο δεν υπάρχει πραγματικά στη φύση, εκείνα που αναφέρονται ως μαύρα τριαντάφυλλα, έχουν κατασκευαστεί γενετικά σε εργαστήριο.

Η σημασία ενός τριαντάφυλλου εξαρτάται πραγματικά από την ομορφιά του. Μια κοινή ερώτηση που οι περισσότεροι άνθρωποι ρωτούν είναι τι σημαίνουν τα τριαντάφυλλα. Κάθε χρώμα τριαντάφυλλου που είναι διαθέσιμο έχει διαφορετικό νόημα. Ωστόσο, όλα τα τριαντάφυλλα θεωρούνται ως όμορφα δώρα σε κάθε περίσταση.

Το τριαντάφυλλο ανήκει στο βασίλειο Plantea και ανήκει στην οικογένεια Rosacreae. Το όνομα που καθορίζει το τριαντάφυλλο είναι η Rosa, ωστόσο, με κάθε διαφορετικό είδος του τριαντάφυλλου υπάρχει ένα άλλο όνομα που προστέθηκε στη Rosa για να κάνει το τριαντάφυλλο ξεχωριστό. Συνολικά, υπάρχουν περίπου 100 είδη που ανήκουν στην οικογένεια Rosacreae.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ως ανθρώπινα όντα, προσπαθούμε μερικές φορές να επικοινωνούμε μεταξύ τους χρησιμοποιώντας τριαντάφυλλα. Είναι ένα λουλούδι τελετουργικό και σεβαστό όπως κανένα άλλο στην ιστορία μας. Αλλά τι ακριβώς προσπαθούμε να πούμε όταν επιλέγουμε ένα τριαντάφυλλο και πώς τα μηνύματα που στέλνουμε άλλαξαν με το πέρασμα του χρόνου;

Μάθετε όλα τα μυστικά από το αιώνιο πελώριο παρελθόν του "Βασιλιά των Λουλουδιών", από τους αρχαίους μύθους.

Υπάρχουν αμέτρητοι μύθοι στους οποίους εμφανίζεται το τριαντάφυλλο και σε όλες σχεδόν τις χώρες του Βόρειου Ημισφαιρίου βρίσκουμε παραδείγματα σε νομίσματα, έμβλημα, σημαίες, πανό, σφραγίδες, πίνακες ζωγραφικής και αντικείμενα τέχνης.

Οι μύθοι σχετικά με το τριαντάφυλλο συνδέονται με τους Θεούς, τους Βασιλείς, τους Πρίγκιπες της Εκκλησίας και τους Αγίους καθώς και με τον Βράχμα, τον Βούδα, τον Μοχάμεντ, τον Βισνού, τον Κομφούκιο, τον Ζωροάστρη, πολλούς Παπάδες, Σταυροφόρους, Νερό, Κλεοπάτρα, της Ασίζης, τους Γάλλους, τους Λατίνους, της Ελισάβετ της Ουγγαρίας, της Μεγάλης Βασίλισσας των Σκωτών, του Αγίου Βικεντίου, της Αφροδίτης, του Έρως, του Ζεφυρού, της Αφροδίτης και πολλών άλλων. Μερικά από τα πιο ευχάριστα από αυτούς τους θρύλους μπορεί να αναφερθούν σύντομα ως εξής.

Στην Ασία, στα παλαιότερα θρησκευτικά και πνευματικά έργα στο Zend (Avestan), στις διδασκαλίες της αρχαίας Περσίας και στη σανσκριτική, την υπέροχη λογοτεχνία της αρχαίας Ινδίας, το τριαντάφυλλο διαδραματίζει πάντα συμβολικό ρόλο στη δημιουργία του κόσμου και της ανθρωπότητας. Οι Πέρσες, στα ποιήματα και τα έργα τους, το συσχετίζουν με το νυχτερινό κέντρο. Μόλις τα λουλούδια διαμαρτυρήθηκαν στον Ουρανό ότι η βασίλισσα τους, το Lotus blossom, κοιμούνται τη νύχτα. Προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφιλίωση, ο Αλλάχ ονόμασε το άσπρο τριαντάφυλλο Queen of Flowers. Το νυχτερινό κέντρο ήταν τόσο λαμπερό για την ομορφιά του τριαντάφυλλου που πέταξε κάτω για να το αγκαλιάσει, και έτσι τρυπούσε το στήθος της με τα αιχμηρά αγκάθιά του. Από τις σταγόνες του αίματός της που πέφτει πάνω στη γη αναπτύχθηκαν νέα τριαντάφυλλα και από εκείνη την ημέρα υπήρχαν κόκκινα τριαντάφυλλα στην Περσία. Ο Βισνού, ο υπέρτατος Θεός της Ινδίας, σχημάτισε τη νύφη του, Lakshmi, από 108 μεγάλα και 1.008 μικρά ροδοπέταλα. Έτσι, το τριαντάφυλλο έγινε νωρίς σύμβολο ομορφιάς. Σύμφωνα με ένα μουσουλμανικό μύθο, το τριαντάφυλλο ξεπήδησε από τις χάντρες του ιδρώτα του Προφήτη Μωάμεθ. Σε ένα άλλο δεν ήρθαν από τον Προφήτη, αλλά από την εφίδρωση μιας κυρίας ονόματι Joun, η εμφάνιση της οποίας ήταν λευκή την αυγή, αλλά το ρόδι το μεσημέρι.

Έχει ειπωθεί συχνά ότι στην αρχή τα τριαντάφυλλα δεν είχαν αγκάθια και ότι αυτά εμφανίστηκαν μόνο μέσα από την κακία της ανθρωπότητας μετά την πτώση και την απέλαση του Αδάμ και της Εύας από τον Κήπο της Εδέμ.

Μία νεαρή κοπέλα έπρεπε να καεί στη στάση στη Βηθλεέμ. Καθώς οι φλόγες έφτασαν γύρω της, προσευχόταν για τη βοήθεια του Θεού και αμέσως οι πυρκαγιές εξαφανίστηκαν. Από τα κάρβουνα ξεπήδησαν κόκκινα τριαντάφυλλα και από τα αλεξίπυστα μπαστούνια, λευκά τριαντάφυλλα.

Τα παλαιότερα στοιχεία του τριαντάφυλλου προέρχονται από θρύλους και ποίηση που μας δίνουν την απόδειξη της ύπαρξης του τριαντάφυλλου και της καλλιέργειάς του στην Αρχαία Ελλάδα.

Εδώ η Αφροδίτη, η Θεά της Αγάπης, θεωρήθηκε ως ο δημιουργός του τριαντάφυλλου. Στην Ελληνική μυθολογία το τριαντάφυλλο  δημιουργήθηκε από την θεά των λουλουδιών και της βλάστησης την Χλωρίδα.  Αυτή μια μέρα βρήκε το άψυχο σώμα μιας νύμφης στο δάσος και το μεταμόρφωσε  σε λουλούδι. Κάλεσε τότε την Αφροδίτη τη θεά της αγάπης και το Διόνυσο το θεό του κρασιού. Η Αφροδίτη χάρισε στο λουλούδι ομορφιά και ο Διόνυσος πρόσθεσε νέκταρ για να  του δώσει γλυκιά ευωδιά. Ο Ζέφυρος ο θεός του ανέμου φύσηξε μακριά τα σύννεφα και έτσι ο Απόλλωνας ο  θεός του Ήλιου μπόρεσε να λάμψει και να κάνει το λουλούδι να ανθίσει. Έτσι το τριαντάφυλλο δημιουργήθηκε και στέφθηκε "Βασιλιάς των λουλουδιών".

 

 

 

 

Σας καλωσορίζουμε σε μια καινούργια προσπάθεια που έχει στόχο την ενημέρωση για τα λουλούδια - φυτά. Είστε έτοιμοι για μια μοναδική εμπειρία να γνωριστείτε με τον υπέροχο κόσμο των λουλουδιών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας. Μην χάσετε καμία είδηση ή ιστορίες.

Δεν κάνουμε spam!